Om oss

På Sundsby gård föder vi upp islandshästar och har en egen veterinärklinik.  Vi avlar enbart på kvalitétshästar för hög ridbarhet med bra psyken. I vår flock ingår ett trettiotal hästar och det är vi som är de lyckliga ägarna till Oliver frá Kvistum. Sundsby gård ligger cirka 1 timmas biltur norr om Göteborg, närmare bestämt på Tjörn

Vad vi gör

Vi bedriver en målinriktad avel i mindre skala. Även om vi skulle vilja behålla alla våra avkommor måste vi ge plats för nya föl så det händer att vi har ett fåtal avkommor till salu till rätt köpare.
 

Vår vision

I avelsarbetet anser vi det viktigt att bevara islandshästens samtliga gångarter. Vi vill ta till vara och förvalta islandshästens unika egenskaper samt att få bidra i utvecklingen av svenskfödda islandshästar.

Vad man säger om oss

Förmånen att äga en Sundsby-häst är inget annat än ren och skär lycka.

Vi sysslar inte med turridning eller ridskoleverksamhet.
 

Vi som jobbar här

Anna Danielsson Rudbäck
Ägare och veterinär

Detta är en exempeltext för att visa hur det kan se ut. Du kan själv ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Vestibulum tempus posuere erat nec placerat. Pellentesque sollicitudin, quam et lobortis aliquam eros turpis tristique, eget elementum velit tellus eu eros. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum.

yrsa-hector2015-toltaren

Yrsa Danielsson
Beridare och tävlingsryttare

Yrsa är trots sin ungdom redan en meriterad tävlingsryttare med många segrar och medaljer. Regerande svensk mästare i V1 YR och fyrgångskombination YR och har dessutom sedan tidigare flera SM- och  NM-guld samt två VM-brons. Målinriktad, outröttlig och ambitiös är några ord som beskriver henne ganska väl. Vi måste också få nämna Hector från Sundsby, Yrsas främsta tävlingshäst och vår egen uppfödning efter Viktor från Sundsby. Vi är otroligt stolta över detta ekipage som representerar och presenterar Sundsby så fint.

yrsa-hector2015-toltaren

Matilda Hasselgren-Axelsson
Stallchef och unghästtränare

Matilda startar träningen av unghästarna.  När fölen är 1-2 år tas de in i stallet, där de får lära sig att ha grimma, stå på box en liten stund, bli verkade och hanterade. När de fyllt 3 år är det dags för inridning. De får lite godis, hon vänjer dem vid sadel och träns och efter ett tag börjar hon så smått longera dem i ridhuset. Nästa steg är att hänga lite på dem och sitta upp. Anna leder runt och Matilda bara sitter och gör ingenting. Därefter är det dags för longering med ryttare och rätt snart bär det av ut i naturen. Då får unghästekipaget följa en erfaren häst . Matilda bara håller i sig och är följsam medan unghästen följer den erfarna hästen. När unghästarna är fyra år får de åka till Eyjolfur Thorsteinsson om de ska visas annars fortsätter Matilda arbetet med dem. Ena dagen naturen, andra i ridhuset, tredje i paddocken och då och då en galopp på fältet. Vi tjatar aldrig - utan har bara roligt!